Tuotteet

MEILTÄ SAAT KALATUOTTEET VASTUULLISESTI JA LAADUKKAASTI!

Ekologisesti kestävällä tavalla pyydettyä lähiruokaa

Päätuotteitamme ovat kuha, hauki, muikku ja made. Tarjoamme ekologisesti kestävällä tavalla pyydettyä laadukasta ja tuoretta lähiruokaa niin yksityisille, kuin suurtalouksiinkin.

Kalatuotteita voit ostaa tilaamalla niitä sivun alaosan yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse tai tulemalla käymään suoramyyntipaikassamme osoitteessa Pajupurontie 220, 43100 Saarijärvi.

Myyn kalasaalista myös paikallisiin vähittäiskauppoihin ja alueellamme toimiviin tukkuliikkeisiin!

KUHATUOTTEITA:

KUHA

(sander lucioperca)


Kuha on monipuolinen kala kokille ja helppo saada ruodottomaksi. Siitä tulee loistavaa paistinpannulla, mutta on myös todella hyvä keitettynä, höyrystettynä, uunissa, grillissä, graavattuna, savustettuna ja sushikalana.

Kalastan kuhaa ympäri vuoden rysillä ja verkoilla. Kuhaa saa nahattomana fileenä ja perattuna sekä erikseen tilattuna vain verestettynä tai nahkapäällisenä (suomustettu) fileenä. Muita erikoistuotteita voi tilata myös. Saatavilla on esimerkiksi ruodot kalaliemitarpeeksi sekä poskilihat.

HAUKI

(esox lucius)


Hauesta saat loistavan ruoan paistinpannulla, mutta hauki on todella hyvä myös keitettynä, savustettuna, uunissa ja grillissä sekä kalapullana ja pihvinä sekä kalamurekkeessa. Kapahauki on erittäin hyvä eväs vaikkapa hiukopalaksi retkelle tai kesähelteellä fyysisen työn raatajalle välipalaksi korjaamaan elimistön suolatasapainoa. 

Pyydän haukea ympäri vuoden rysillä, katiskoilla, verkoilla, mutta sesonki on huhti-toukokuussa. Haukea on mahdollista ostaa verestettynä, perattuna, fileinä sekä jauhettuna massana. Pakkaan tuotteenne tarpeen mukaan, joko styroxlaatikkoon (3-10 kg) tai vakuumiin 0,3 -5 kg paketteina. Haukifilettä ja haukimassaa on tarjolla tuoreena ja pakasteena. Muut tuotteet vain tuoreena. Erikseen tilattuna voimme valmistaa kapahaukea, eli ilmakuivattua ja suolattua haukea.

MUIKKUTUOTTEITA:

MUIKKU

(coregonus albula)


Perinteisesti keitettynä ja paistettuna tuore muikku on keskikesän uusien perunoiden kanssa lyömätön suven makunautinto. Myös sillin tilalle kannattaa kokeilla perinteitä tönkkösuolattua muikkua.

Pyydän muikkua avovesikaudella toukokuusta –joulukuulle nuotalla ja rysillä. Saarijärven Pyhäjärven muikun pyyntikoko on n. 12-15 cm, joten se on loistavaa fritti-, uuni-, hiillos- ja suolamuikuksi.

Muikkua on saatavilla pyöreänä ja perattuna. Erikseen tilattaessa voimme valmistaa muikun painosuolattuna nk. tönkkösuolamuikkuna. Muikun mätiä on saatavilla sesonkituotteena pääasiassa lokakuulta joulukuulle.

MADE

(lota lota)


Made on erinomainen ruokakala ympäri vuoden. Keitossa se on monen mielestä parasta, mutta mateesta saatavat fileet ovat erittäin hyviä paistinpannulla ja uppopaistettuna. Made on herkullista myös savustettuna ja grillissä. Mateen maksa sopii hyvin keittoon tai voissa pannulla paistettuna. Mateen maksasta voit tehdä vaikka maksalaatikon.

Pyydän madetta vain sesonkiaikana, tammikuulta helmikuun loppuun. Verkkokalastuksen sivusaaliina madetta on hyvin saatavilla myös loka-joulukuussa. Madepyydyksinä käytän rysiä, katiskoita ja verkkoja.

Madetta voit ostaa verestettynä ja nyljettynä, tuoreena tai pakasteena. Erikseen tilattuna madetta on saatavana myös fileenä (kokonaisena tai kuutioituna) tuoreena sekä pakasteena. Maksan saat mukaan erikseen varattaessa.

MADETUOTTEITA:

LAHNATUOTTEITA:

LAHNA

(abramis brama)


Lahna on erinomainen savustettuna ja uunikalana. Pakastettu lahnafilee sopii erinomaisesti graavikalaksi tai kalakukon raaka-aineeksi. Jauhettu lahnafilee on maukas raaka-aine kalapihveihin ja -pulliin.

Saan lahnaa sivusaaliina läpi vuoden, mutta pääsesonki on keväällä huhti-kesäkuussa. Lahnan pyyntiin käytän rysiä ja verkkoja.

Lahnaa saa verestettynä, perattuna, fileenä sekä jauhettuna tuoreena ja pakasteena.

SÄRKI

(rutilus rutilus)

Pyydän särkeä maalis-toukokuussa katiskoilla ja rysillä. Särkeä on saatavilla vain pyöreänä, perkaamattomana.

JOKIRAPU

(astacus astacus)

Loppukesän pimeneviin ja lämpöisiin iltoihin kuuluu osana rapujuhlat. Rapujuhlien keskiössä olevat raaka-aineet löydät meiltä!

Suomessa jo verrattain harvinaista jokirapua esiintyy vielä Saarijärven vesistöissä. Pyydän Jokirapua ravustuskauden alusta 21.7. lähtien aina syyskuun loppuun saakka. Jokirapua pyydetään merroilla.

Jokirapua on mahdollista ostaa elävänä tai keitettynä pakasteena. Rapujen myyntikokoluokat ovat hinnoiteltu seuraavasti: 10 -10,5cm, 10,5 cm-11 cm, 11-12 cm ja yli 12 cm.

AHVEN

(perca fluviatilis)

Pyydän ahventa pääasiassa tuoko-kesäkuussa rysillä, katiskoilla ja verkoilla.

Ahventa on mahdollista ostaa tuoreena verestettynä, perattuna, fileinä suomustettu, päättömäksi perattu pannuahven, jotka pakataan tarpeen mukaan, joko styrox laatikkoon (3-10 kg) tai vakuumin pakattuna 1-5 kg paketteina tuoreena. Vakuumiin pakattua ahvenfileetä ja pannuahventa on saatavilla myös pakasteena 0,3- 1 kg paketeissa.

AHVENTUOTTEITA:

Tilaa kalatuotteita!

Kalatilausta tehdessäsi muistathan mainita:
Kalalajin ja jalostusmuodon (perattu, filee, kuutioitu jne),
määrät kiloina sekä toimitus- tai noutopäivän.

The future of fishing is in Your hands!

Vieritä ylös